Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image Demo image

Perancang Terbaik

 • Saturday, August 6, 2011
 • Ibn Kassim As-Shafie
 • Label : ,
 • Sungguh lama,
  bahkan terlalu lama
  siDia mendiamkan diri
  Apakah Dia telah melupakanku,
  atau dia sudah meninggalkanku?

  Saba
  r
  dan terus bersabar

  apakah segala ini punya hikmah?
  ya,
  sudah tentu ya
  segala yang berlaku
  pasti punya hikmah tersendiri
  apa yang perlu
  adalah ber "SABAR"

  Dia : penulis
  Aku : blog kepunyaan penulis

  Puisi di atas sebenarnya bukanlah untuk ditujukan kepada siapa-siapa, tetapi hanya rekaan monolog antara saya dan blog saya ini. Sebenarnya saya telah terhijab seketika dengan password yang saya sendiri reka. Pelik bukan. Namun itulah realitinya. Mungkin ada mana-mana dosa yang telah saya lakukan sehingga Allah menghijabkannya dari saya. Alhamdulillah, setelah begitu lama cuba mengingati dan mendaftar masuk, akhirnya Allah bukakan hijab itu ketika mana saya selesai menunaikan suatu solat sunat. Alhamdulillah.


  Jangan kita sangka perkara yang kita sudah begitu mahir, bahkan terlalu mahir akan boleh hilang serta merta tanpa sebarang sebab. Allah yang berikan ilmu itu dan Allah juga berhak untuk menariknya semula pada bila-bila masa. Namun jangan kita begitu cepat mengalah. Sesungguhnya segala perancangan Allah itu adalah yang terbaik untuk kita sebagai umat Nabi Muhammad S.AW.

  RAMADHAN KAREEMM!!

  p/s: sesiapa boleh bantu saya ajarkan macam mana nak pendekkan artikel then letakkan continue reading..sangat2 mngharapkan bantuan.

  ~ms17~
  0850 a.m
  07 Ramadhan 1432
  Kolej Teknologi Darulnaim

  0 komentar: